jag skrev sist här på bloggen.

Ett och annat har hänt, skolorna har böjrat och Raffe kom in i skola han med så nu går vi på en valpkurs och hoppas att det skall börja en lydnadskurs sen till hösten då vi börjar träna inomhus.
Så jag hoppas verkligen att det "dyker" upp någon som skulle vilja dra den träningen.
Raffe tränar på tisdagar och vi har varit nu 3 gånger det går bättre och bättre han känner sej lite ovan och osäker ännu då det är mycket hundar runt omkring skäller väldigt lätt åt andra hundar, men då vi har kontakt så är det inga problem då går möten av andra hundar (i skolan) riktigt bra, men sen då vi är ute på lenkki och vi möter andra hundar då är situationen helt annan och kontakt vad är det????? träning träning och ännu träning..

Med Pete tränar jag på onsdagar, vi har börjat träna hopp och att hämta saker, det går fint med träningen. Emellanåt kommer han på nån härlig doft och då duger inte korv eller lockelse med glad och entusiastisk röst, kääk det är väl bara tikar i huvudet på Pete just nu......... träna det kan vi göra sen tycks han tänka.

Vi skall gå på tokokurs detta veckoslut jag och Pete, skolare är Matti Kontkanen från Janakkala, ser fram emot kursen, lite dåligt veckoslut förståss eftersom vi firar villaavslutning detta veckoslut här, men vi börjar klockan 10 på lördagsmorgon och får ju hoppas att det inte går så riktigt långt in på kvällen så vi hinner med kräftor och raketskjutning, skolan fortsätter sen på söndagen.