Var på träning med Raffe i tisdags, och upptäckte att något fattas Raffe skällde inte en enda gång "hysteriskt" åt någon annan hund!!!!!!!! så våran "kolinaburk" tycks verkligen funktionera, lite skällde han men det var skall på rätt sätt och inte hysteriskt och ihållande utan helt vanliga hundskall.

Vi tränade bla att hunden skall kunna gå förbi en godisbit eller leksak utan att rusa dit och sen då hunden har en leksak eller nåt annat i munnen att man får bort den på kommando. Ja och sen mötesövningar, vi börjar få en bra ögonkontakt nu så nu skall vi säkert komma igång med träningen påriktigt.
Länge har det tagit Raffe har inte riktigt villa ha ögonkontakt på det viset att vi kunde komma igång med träningen för om inte hunden och föraren har kontakt så går det inte att träna effektivt.

891034.jpg 

Kukkuuu................

Igår onsdag var det Petes tur att vara på träning, känns som att det är så lätt med Pete att träna, vi tränade bla de vanliga kommandona sitt och ligg men försvårade upp det hela på så vis att vi tex sa sitt, bil, fönster, ligg mm... så att hunden skulle förstå att det är på de riktiga kommandona som den skall göra det vil vill inte tex ligga då vi säger fönster eller nåt annat.
Sen tränade vi att få hunden att stanna och stå stilla, gick ganska bra med belöning utan går det inte alla gånger.
Sen till slut hade vi inkallning, alla hundarna i gruppen rusade direkt till föraren då den blev inkallad.
Det börjar bli mörkt om kvällarna vi tränar mellan 20-21 så vi tränar faktiskt i skymmning, nå from nästa månad flyttar vi inomhus och tränar.

673644.jpg

Pete sommaren 2006 (länge sedan)